clock
Wij zijn vandaag gesloten
Erkend door alle mutualiteiten!

MAATWERK IN
   EIGEN ATELIER

Onze prothesen en orthesen maken we op maat in ons eigen atelier. Elk ontwerp start met uitgebreide metingen en gebeurt in nauw overleg met je arts en je kinesitherapeut. Samen gaan we op zoek naar de oplossing waar jij je goed bij voelt. Voor specifieke toepassingen werken we samen met grotere, gespecialiseerde producenten, maar ook met jonge start-ups die innovatieve oplossingen aanbieden die je levenskwaliteit sterk kunnen verbeteren. In onze gespecialiseerde loopruimte leren we je bewegen met je nieuwe prothese en volgen we de evolutie van dichtbij op. Eventuele aanpassingen voeren we meteen uit in ons atelier. Je kan dus rekenen op een snelle, flexibele service én een prothese die honderd procent perfect zit.

20 jaar ervaring

Al sinds de start focussen wij in de eerste plaats op jouw comfort.

Eigen productie

Je kan rekenen op het vakmanschap van gepassioneerde technici.

Alle zorgverzekeraars

Steunzolen voor volwassenen worden om de twee jaar terugbetaald door alle mutualiteiten.

Innovatie

In ons lokale atelier beschikken we over de modernste technieken.

Voorschrift en terugbetaling

Om recht te hebben op terugbetaling heb je een voorschrift van een dokter nodig.

Lees de succesverhalen van onze klanten

de-nieuwe-generatie-c-leg-4

Patrick V.

Patrick stapte lang met een prothese met mechanische knie, maar die gaf hem niet de nodige zekerheid. Zowel zijn conditie als zijn vertrouwen gingen er sterk door achteruit. “Als je...

Lees meer ->

Koen Heuvinck

Hoe kwam je daarvoor bij Ortho-Kin tercht? “Nadat ik de diagnose van mijn spierziekte had gekregen, liet ik orthesen maken in het ziekenhuis. Die waren bedoeld om te stappen, maar...

Lees meer ->

Wim Decleir

Intussen heb je een prothese waarmee je op een gewone koersfiets rijdt. Waarom liet je die maken, als handbiker? “Omdat mijn lichaam begon te protesteren, ben ik gestopt met handbiken....

Lees meer ->

ONTDEK ONS STERKE TEAM

Kinesitherapeut en technisch orthopedist Pieter Debusschere startte Ortho-Kin met een duidelijke missie: levenskwaliteit teruggeven aan de patiënt. Het concept van Ortho-Kin is daarom technische orthopedie op maat, lokaal gemaakt en aangepast, tot alles honderd procent perfect zit.

1 millimeter maakt

het verschil

“We werken bewust lokaal en kleinschalig, zodat we flexibel kunnen inspelen op de noden van onze klanten. We ontvangen ze in onze winkel in Kortrijk, of we gaan tot bij ze thuis om te kijken hoe we ze kunnen helpen. 

‘Op maat’ is bij ons geen holle term, we zoeken écht tot we de ideale oplossing vinden. We doen uitgebreide metingen en tests, overleggen met artsen en kinesitherapeuten, gaan op zoek naar innovatieve toepassingen en maken zelf de orthesen en prothesen in ons atelier. Daarna passen we ze aan tot alles perfect zit, want 1 mm maakt echt het verschil. Zo willen we mensen hun levenskwaliteit teruggeven, want daar heeft iedereen recht op. 

Met onze persoonlijke aanpak spelen we in op de geplande hervormingen in de zorgsector. De overheid streeft namelijk naar een geïntegreerde samenwerking binnen het netwerk zorg. Patiënten spelen daarin een centrale rol en krijgen zo op een efficiënte manier toegang tot kwalitatieve zorg op maat.”

Pieter Debusschere, zaakvoerder Ortho-Kin

Jan is orthopedisch technieker met 30 jaar ervaring. Beenapparaten en kniebraces op maat zijn zijn specialiteit.

Jan
over ons

Pieter is Lic. kinesitherapeut en orthopedisch verstrekker en heeft 20 jaar ervaring. Prothesen en maatwerkorthopedie zijn zijn specialiteit.

Pieter

Arnout is van opleiding ergotherapeut en orthopedisch technieker. Hij werkt als junior verstrekker orthopedie en bandagisterie

Arnout

Jensen is van opleiding podoloog en heeft 10 jaar ervaring. Hij maakt steunzolen alsof ze voor hemzelf zouden zijn. Daarnaast maakt hij slippers en sandalen volledig op maat.

Jensen
Elke dag geeft je een kans om opnieuw te beginnen.