Steunzolen met CE certificaat

OrthoKin_header_steunzolmetcertif

Het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid voert regelmatig controles uit met betrekking tot de productieveiligheid op de werkvloer. Wanneer veiligheidsschoenen niet conform de wetgeving zijn, kunnen zowel de drager als de werkgever aansprakelijk gesteld worden. De aansprakelijkheid van de fabrikant vervalt namelijk van zodra de schoen individueel wordt aangepast of de zool wordt verwisseld.

Voor veel beroepen zijn werkschoenen verplicht en nuttig. Bij heel wat mensen leidt dat echter vroeg of laat tot voetklachten. Die kunnen verschillende oorzaken hebben: langdurig rechtstaan, de vele afgelegde kilometers, lang dezelfde houding aannemen en het dragen van zware lasten. Om voetproblemen te voorkomen,
worden vaak steunzolen gedragen in deze veiligheidsschoenen.

Werkschoenen moeten sowieso beantwoorden aan strenge veiligheidsvoorwaarden. Iedere werkschoen die op de belgische markt verschijnt, is gecertifi ceerd volgens de europese nen-en-iso 20345:2011 safety (veiligheidsschoen), 20347:2012 occupational (werkschoen) en 20346:2012 protective (beschermschoen) normen.

Goed om weten is echter dat de aansprakelijkheid van de fabrikant vervalt wanneer de bestaande zool wordt vervangen door een steunzool. In dat geval vervalt het ce-certificaat van de veiligheidsschoen.

SERVICE AAN HUIS

Vanaf 10 personen komen wij ter plaatse om de maten op te nemen. Onze podoloog meet dan alles nauwkeurig op met een digitale 3d-scanner. Na de productie in ons atelier volgt opnieuw het pasmoment en de aflevering aan huis.

De oplossing voor alle types werkschoenen

Door ons ruime kennis en opleiding zijn we bij ortho-kin in staat om voor alle types werkschoenen aangepaste steunzolen te maken met een speciale toplaag die geregistreerd en gecertificeerd wordt. 

Per merk en type werkschoen wordt een individueel certifi caat opgemaakt. Zo ben je helemaal in orde met de europese wetgeving. Deze zolen bieden dezelfde uitstekende kwaliteit die je van ons gewoon bent. Je draagt ze in je werkschoenen net zoals je zolen in je gewone schoenen of sportschoenen.

1

Onze podoloog meet de steunzool op met een digitale 3d-scanner. Dat kan zeer precies, waardoor de uiteindelijke zool zeer goed past.

2

Met onze cad/cam-software tekenen we eerst de steunzool in en frezen we ze uit. Daarna produceren we ze 100% op maat. De afwerking gebeurt met een gecertificeerde toplaag.

3

De aflevering van de zolen laten we altijd voorafgaan door een pasmoment.