clock
Wij zijn vandaag open van 09:00 tot 13:00 en van 13:30 tot 17:00
Erkend door alle mutualiteiten!

Sport- en steunzolen

Steunzolen voor dagelijks gebruik

Heb je een voorschrift van je specialist voor steunzolen? Misschien kamp je met hielspoor, een ontsteking van de tibialis-posteriorpees, of een overbelasting van de achillespees. Vaak zijn deze klachten te wijten aan een verkeerde voetstand zoals een platvoet, knikvoet of holvoet. Goed nieuws: meestal volstaat het dragen van een paar op maat gemaakte steunzolen om je voetproblemen te verminderen en de pijn aan je voeten aanzienlijk te verlichten.

Sportsteunzolen

Bij Ortho-Kin ben je aan het juiste adres voor sportsteunzolen. Sporten is goed voor lichaam en geest, maar begin je zonder begeleiding of net iets te enthousiast met sporten, dan duiken vaak voetklachten op. Met sportsteunzolen voorkom je dat je de handdoek weer in de ring moet gooien.

1

Wanneer je langskomt bij Ortho-Kin, stap je op onze loopplaat met 16.000 sensoren. Wij maken een beeld van je voet en zien exact hoe jij stapt, waar de grootste druk zit, hoe je je voet afrolt. Naast die diagnosetool hebben we ook een digitale scanner die de voet inscant. Zo krijgen we een 3D-beeld van je voet, dat de vroegere afdruk in gips vervangt. Hiermee kunnen we volledig digitaal steunzolen op jouw maat maken.

Dat sporten wonderen doet voor je fysieke
en je mentale gezondheid weet intussen
iedereen. Voetklachten kunnen daar helaas
een vervelend stokje voor steken. Soms zorgen
ze ervoor dat je trainingsprogramma verstoord
raakt, in het ergste geval stop je helemaal met
sporten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Met een paar goede sportzolen kan je zulke
klachten gelukkig verhelpen of vermijden.

Afhankelijk van de voetklachten en in combinatie met kinesitherapie kunnen sportsteunzolen goede resultaten geven. Vraag steeds raad aan uw behandelende arts wat voor u de beste oplossing is.

2

Afhankelijk van je voetafwijking of type sport, je gewicht en wensen maken we een aangepaste steunzool op maat. Welke steunzool jij precies nodig hebt, hangt af van je dagelijkse bezigheden. We hebben fijne steunzolen met een stevige kern, 3D-geprinte steunzolen voor in elegante schoenen, sportschoenen, diabetische steunzolen, … Alles om je voet te ontlasten, in élke omstandigheid.


De steunzolen maken we in ons eigen atelier. Een week later kom je ze passen, zodat ze perfect matchen met je (sport)schoenen. Heb je later nog een kleine aanpassing nodig? Dan ben je welkom bij één van onze voetspecialisten: als het over je comfort gaat, telt elke millimeter.

3

Heb je een voorschrift van een geneesheer-specialist? Dan betaalt het ziekenfonds je steunzolen terug. Een paar steunzolen kost 130 euro. Daarvan krijg je 56,46 euro terug als je een voorschrift hebt. Tot de leeftijd van 18 jaar kan je jaarlijks op die terugbetaling rekenen, vanaf 18 jaar geldt een tweejaarlijkse terugbetaling.

steunzolen hybride

Hybride steunzolen

Heb je last van doorgezakte voeten (pes plani valgi) , slapende tenen (metatarsalgie) of een pijnlijke hiel (hielspoor)? Dan is een hybride steunzool iets voor jou. Maar wat als je...

Lees meer ->
steunzolen met certificaat

Steunzolen met CE certificaat

Voor veel beroepen zijn werkschoenen verplicht en nuttig. Bij heel wat mensen leidt dat vroeg of laat tot voetklachten. Die kunnen verschillende oorzaken hebben: langdurig rechtstaan, de vele afgelegde kilometers,...

Lees meer ->
fietszolen

Fietszolen

Het fietstoerisme is sinds de coronacrisis enorm toegenomen in Vlaanderen. Naast het recreatieve fietsen op zondagnamiddag hebben ook heel wat mensen de koersfiets ontdekt. Het aantal fietsgerelateerde blessures is bijgevolg...

Lees meer ->